“Terra de Ningú”: Gatamaula presenta el seu nou llibre a Ca la Dona

Acompanyades de les autores Betlem C. Bel i Bàrbara Ramajo i de membres de Pol·len -l’editorial encarregada de la publicació-, el col·lectiu feminista i revolucionari Gatamaula ha presentat avui l’obra Terra de Ningú. L’acte s’emmarca dins de la gira de presentació del llibre, i per aquesta cita -la segona de les programades- s’ha escollit com a espai el centre cultural Ca la Dona.

DSC_0221
Portada de Terra de Ningú, editat per Pol·len Edicions, una editorial independent que practica l’ecoedició, és a dir, que publica reduint al mínim l’impacte ambiental.

Un llibre contra l’opressió

Aquest projecte neix com una recopilació d’articles d’una extensa llista d’autores sobre l’alliberament de classe i nacional, però sobretot sobre l’alliberament feminista. Amb textos d’Anna Gabriel, Bel Olid, Natza Farré i Maria-Mercè Marçal -entre moltes altres-, el llibre explora la lluita contra les diverses opressions, que s’intercalen i es fusionen en una societat hetero-patriarcal, capitalista i racista extremament arrelada i difícil d’eradicar. Terra de Ningú no es vertebra a través d’una sola perspectiva: les autores que han participat en la creació del llibre tenen sentiments de gènere, de raça, de nacionalitat i d’ideologia molt diferents -a vegades, fins i tot contraris entre ells-, el que permet explorar aquesta lluita per l’alliberament contemplant múltiples identitats.

 

DSC_0261
Bàrbara Ramajo i Betlem C. Bel han parlat de la seva aportació al llibre, que contempla diverses perspectives feministes envers l’alliberament nacional i de classe als Països Catalans, però també a Euskal Herria i al Kurdistan.

La qüestió nacional vista amb les ulleres lila

L’acte ha estat presidit per components de Gatamaula i l’editorial Pol·len, i ha comptat amb les intervencions de dues de les autores de l’obra, Betlem C. Bel i Bàrbara Ramajo. Aquestes, després de comentar la seva experiència en l’elaboració del llibre i de donar la seva opinió sobre l’actualitat del tema dels seus respectius articles, han obert un debat amb totes les assistents, que han pogut resoldre dubtes i aportar el seu granet de sorra en la construcció de la transversalitat en la lluita per l’alliberament.

DSC_0212
Algunes de les assistents a la presentació, que han compartit les seves idees sobre Terra de Ningú i sobre l’alliberament feminista, de classe i nacional en el debat.

Com a clausura de la ponència, les organitzadores han volgut estrenar la publicació obrint una ampolla de cava i compartint un brindis, celebrant el tret de sortida d’un projecte trencador i inclusiu que pretén sembrar les llavors per poder conrear un camp interseccional que encara és, malauradament, una terra de ningú.

Aquí us deixem el podcast per a escoltar la notícia:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s