Helia Dones organitza una impro contra la violència de gènere

DSC_0033
L’espectacle, a taquilla inversa, va donar tots els beneficis a l’Asocciació Helia Dones de suport a les víctimes de violència de gènere.

La violència masclista és una realitat latent a totes les societats. I passen els anys i això no canvia. Ara fa 10 anys naixia l’Associació Helia Dones, de suport a les dones que pateixen violència de gènere, per intentar posar punt i final a aquesta situació. Tot i així, avui dia, la seva feina segueix sent necessària.

Per això l’associació no s’atura i en motiu del seu aniversari, Helia Dones va organitzar el passat diumenge una festa amb un improshow solidari. Una trentena de persones van apropar-se a l’Espai 210, al barri de la Sagrada Família, per participar en aquest acte en contra de la violència masclista.

Un espectacle dedicat a les víctimes de la violència de gènere

La companyia Impro-solidària va pujar dalt de l’escenari per fer passar una bona estona al públic, però també per conscienciar-lo de les agressions masclistes que pateixen moltes dones a diari.

Les actrius i els actors van representar de manera improvitzada diferents esquetxos sobre temàtiques molt diverses i amb tocs surrealistes, arrencant les rialles dels espectadors i les espectadores. Tot i així, també hi va haver moments de seriositat i reflexió, més concorde amb la causa.

DSC_0028
La companyia Impro-solidària va regalar moments d’humor, però també va fer reflexionar el públic.

A través de contes, l’actuació va aconseguir fer meditar sobre la violència de gènere. Un parlava del desig de les dones de ser lliures per poder ser elles mateixes. L’altre, de la dificultat de sortir de situacions de maltractament en contrast amb la facilitat amb què es pot veure des de fora. Totes dues reflexions molt aplaudides pel públic.

La feina d’Helia Dones contra el masclisme

Captura
Montserrat Vilà Planas és impulsora d’Helia Dones i n’és l’actual coordinadora.

No era el primer cop que Helia Dones organitzava un espectacle d’aquestes característiques. De fet, és una de les maneres que té l’Associació de visibilitzar la seva lluita contra la violència masclista i el suport a les víctimes.

Montserrat Vilà Planas, coordinadora d’Helia Dones, va voler deixar clar que “la violència de gènere és una cosa estructural”, però tot i així “es pot canviar fent un esforç entre totes i tots”. Treballadores i voluntàries tenen clar que poden aportar el seu granet de sorra per canviar aquesta realitat. Fer actes com el de diumenge poden servir per fer-ho, tant per conscienciar als qui venen a veure l’espectacle com per finançar una petita part de la seva feina.

Vilà Planas, després de 10 anys de treball incansable per l’associació afirma que ara més que mai no s’han d’aturar. “Volem continuar perquè, per desgràcia, no s’ha acabat la violència contra les dones“.

PODCAST!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s